Τα πιο λαχταριστά brownies που έχετε δοκιμάσει! Η επικάλυψη χαλβά τους δίνει ακόμη πιο τέλεια γεύση.

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια

  • ¼ φλιτζανιού + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 1 αβγό

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας

  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη

  • ¾ φλιτζανιού βρώμη, αλεσμένη στο μούλτι σαν αλεύρι

  • 200γρ. χαλβάς με μέλι, βιολογικός

  • Διαδικασία

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε μπεν μαρί λιώνετε την 1 φλιτζάνι σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε.
    Σε άλλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπείκιν πάουντερ, το αλάτι, την εσάνς βανίλιας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μίγμα με το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτετε το αβγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύετε.