Επισκέψεις σε ελαιοπερίβολα που έχουν υποστεί ζημιές από τις υψηλές θερμοκρασίες του Μαΐου, έκαναν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων σε χωράφια της Λευκοχώρας, του Νεοχωρίου, του Μάνεσι και του Πολυλόφου, συνάντησαν παραγωγούς και προέδρους των κοινοτήτων και συνομίλησαν μαζί τους για τις επιπτώσεις στην φετινή παραγωγή. Ο Δήμαρχος από τις ενδεικτικές επισκέψεις, εκτίμησε ότι όσο περνάει ο καιρός φαίνεται ότι η ζημιά είναι σε υψηλά ποσοστά, ενώ και οι παραγωγοί συμφώνησαν ότι μέρα με τη μέρα οι ζημιές είναι πιο διακριτές. Η εξέλιξη του φαινομένου θα συνεχίσει να παρακολουθείται και το επόμενο διάστημα.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς, προκειμένου να συλλεχθούν τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για την κατάρτιση του φακέλου που θα σταλεί στο Υπουργείο, στον ΕΛΓΑ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την αναζήτηση των χρηματοδοτικών εργαλείων αποζημίωσης.