Μετά την μεγάλη ανταπόκριση που οδήγησε στην δημιουργία 2 ομάδων την περασμένη χρονιά και την θερμή υποδοχή της δράσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας, το βιωματικό εργαστήριο «Η δύναμη και η δυναμική της ομάδας» με την ψυχοθεραπεύτρια κα Πέννυ Μηλιά, φιλοξενείται και στηρίζεται από το Μουσείο Π. & Η. Ηλιόπουλου και φέτος, και ανοίγουμε τις συμμετοχές για μια ακόμα ομάδα με νέα μέλη, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής για στήριξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και της ψυχικής ανθεκτικότητας εν μέσω πανδημίας, εκπαίδευση και ωφέλεια από τις σύγχρονες πρακτικές αυτοβελτίωσης και ψυχικής ενδυνάμωσης.

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις αυτοβελτίωσης και καλλιέργειας, παιχνίδια ρόλων, λεκτικό μοίρασμα και επαφή με τα συναισθήματά μας θα εξερευνήσουμε και θα εκπαιδευτούμε σε δεξιότητες απαραίτητες για το συναρπαστικό ταξίδι από το “εγώ” στο “εμείς”.

Στις συναντήσεις θα δούμε:

 Πως να ακούμε και να ενδυναμώνουμε την αυθεντική φωνή μας, να αναγνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε τις πραγματικές ανάγκες και τις επιθυμίες μας και να διαχειριζόμαστε το άγχος, τα δύσκολα συναισθήματα και τις συμπεριφορές των άλλων στην εργασία και στη ζωή μας : τα παιδιά, τους γονείς, τους συνεργάτες μας αλλά και την προσωπική μας ζωή.

 Πως τα σημαντικά οφέλη και εργαλεία για την διευκόλυνση και ενδυνάμωση των ανθρωπίνων σχέσεων μέσα στο περιβάλλον της αποδοχής, της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και του σεβασμού που συνδημιουργούμε και βιώνουμε με την ομάδα μπορούν να γίνουν “δεύτερη φύση” μας και να μας χαρίσουν αυτοπραγμάτωση και ουσιαστική εξέλιξη στην εργασία και την ζωή μας.

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται να βιώσουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ενδυνάμωσης, αλλαγής και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία. 

Στο ομαδικό εργαστήριο θα συμμετέχουν αυστηρά ως 10 άτομα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διάρκεια: Οκτώβριος 2020 - Δεκέμβριος 2020.

Ημέρα & Ώρα: 6 προσυμφωνημένες συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας, δύο Κυριακές τον μήνα. (η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί αργότερα).

Ημερομηνίες συναντήσεων: Κυριακές18 Οκτωβρίου, 1,15,29 Νοεμβρίου, 13 Δεκεμβρίου.

Χώρος διεξαγωγής της δράσης: Μουσείο Πάνου & Ηλία Ηλιόπουλου, Φιλιατρά.

Συντονίστρια ομάδας:Πέννυ Μηλιά http://pennymilia.gr/ 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

στο τηλ. 6989531461, Πέννυ Μηλιά