Χαμός με UEFA και Λίγκες που απειλούν 12 μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος

Δώδεκα ομάδες από τις κορυφαίες στην Ευρώπη συμφώνησαν να μπουν στην European Super League με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη αντίδραση, μέσω ανακοίνωσης από την ΟΥΕΦΑ, η οποία απειλεί με αποκλεισμό από το εθνικό πρωτάθλημα.

Από την Αγγλία Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Αρσεναλ, Τσέλσι, Σίτι, Τότεναμ, από την Ισπανία Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και από την Ιταλία Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ έχουν ήδη συμφωνήσει για συμμετοχή στη νέα διοργάνωση με κλειστά συμβόλαια.

Η κλειστή Λίγκα των 20 ομάδων (15 με κλειστά συμβόλαια και 5 με προκρίσεις κάθε χρόνο) που θα δημιουργηθεί είναι ουσιαστικά η απάντηση στο format των 36 ομάδων που ετοιμάζεται στο Champions League και αναμένεται να ανακοινωθεί στις επόμενες μέρες. Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την πλευρά των Γερμανικών και των Γαλλικών ομάδων. Πάντως Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Η ΟΥΕΦΑ και οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες Αγγλίας, Ισπανίας και Ιταλίας απειλούν ανοιχτά τις 12 ομάδες με αποκλεισμούς από εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

H ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ

Αναλυτικά:

«Η UEFA, η Αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η PL η Ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η LA LIGA, η Ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, και η SERIE A στο άκουσμα ότι ορισμένα αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά κλαμπ έχουν στα πλάνα τους να ανακοινώσουν τη δημιουργία μιας κλειστής έτσι όπως την αποκαλούν οι ίδιοι, SUPER LEAGUE.

Αν αυτό συμβεί, θέλουμε να επαναλάβουμε ότι εμείς (σ.σ όλες οι παραπάνω ομοσπονδίες) καθώς η FIFA και όλες οι ομοσπονδία που ανήκουν σε αυτή, θα παραμείνουμε ενωμένοι στο σκοπό μας. Να σταματήσουμε αυτό το σχέδιο. Ένα σχέδιο το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο το ιδιωτικό συμφέρον από κάποια συγκεκριμένα κλαμπ και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία στην οποία η κοινωνία χρειάζεται ενότητα.

Για το σκοπό αυτό, είμαστε διατεθειμένοι να ασκήσουμε κάθε μας δικαίωμα, έτσι ώστε να μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το σχέδιο. Το ποδόσφαιρο, είναι βασισμένο σε ανοιχτές διοργανώσεις και στο αθλητικό ιδεώδες. Δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο πέρα από αυτό.

Όπως λοιπόν προ αναφέρθηκε, τα κλαμπ τα οποία θα συναινέσουν σε κάτι τέτοιο, θα αποκλειστούν από τις διοργανώσεις της UEFA καθώς και από κάθε παγκόσμια διοργάνωση. Οι παίκτες τους, υπάρχει ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τις εθνικές τους ομάδες.

Ευχαριστούμε τα κλαμπ τα οποία στις υπόλοιπες χώρες αρνήθηκαν την πρόταση αυτά, ειδικά γερμανικά και αγγλικά κλαμπ. Καλούμε όλους τους λάτρες του ποδοσφαίρου, τους φιλάθλους και τους πολιτικούς, να σταθεί στο πλευρό μας στη καταπολέμηση αυτού του σχεδίου ένα και εφόσον ανακοινωθεί. Η επιμονή στο προσωπικό όφελος κάποιων λίγων, έχει κρατήσει πολύ. Αρκετά!».


πηγή: novasports.gr