Έφοδο σε αποθήκη στο Μενίδι πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), οι οποίοι εντόπισαν κλεμμένες μοτοσικλέτες μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν οκτώ μηχανές μεγάλου κυβισμού οι οποίες κατασχέθηκαν με σκοπό να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους που είχαν δηλώσει την κλοπή τους. Πέντε από αυτές τις μηχανές είναι BMW GS 1200, δυο από τις οποίες είναι κλεμμένες από ΗΠΑ και ακαταχώρητες στην Ελλάδα και μία από αυτές, οι πληροφορίες λένε ότι ανήκει στον Τζώνυ Καλημέρη.

Οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ειδικής ομάδας, κατάφεραν μετά από έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών να εντοπίσουν την κρυφή αποθήκη συμμορίας ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου κατέληγαν κλεμμένες μηχανές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες άλλαζαν ανταλλακτικά, βάζοντας στη μία μηχανή τα ανταλλακτικά της άλλης, προκειμένου να μην αναγνωρίζονται.

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Απριλίου, όταν στην ΟΠΚΕ, έφθασαν πληροφορίες για αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην περιοχή του Μενιδίου στο οποίο αποθηκεύονται κλεμμένα μηχανάκια.

Μάλιστα, ο πληροφοριοδότης, υπήρξε θύμα της συμμορίας, καθώς του έκλεψαν ένα tracer από το Περιστέρι το οποίο είδε να το βάζουν μέσα στην μυστική αποθήκη της οδού Λεμονιάς.

Οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ, χωρίς να χάσουν χρόνο, μετέβησαν στο σημείο, όμως λόγω της περιορισμένης ορατότητας εξαιτίας μιας συρόμενης υπέρυψωμένης πόρτας, χρειάστηκε να τοποθετήσουν ένα όχημα Navara, πάνω στο οποίο ανέβηκαν και διαπίστωσαν οτι μέσα υπήρχαν κλεμμένες μηχανές.

Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη της αποθήκης, ο οποίος κατέθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κλεμμένες μηχανές.

πηγή: politispress.gr