«ΜΗΝΥΜΑ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ»
Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,
Άλλη μια σχολική χρονιά, φτάνει στο τέλος της, έχοντας αφήσει πάνω της βαθύ αποτύπωμα, οι δυσκολίες που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε, τόσο εσείς, όσο και οι εκπαιδευτικοί σας, λόγω των μέτρων, κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.
Με αφορμή, την αυριανή σημαντική ημέρα, της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων, θα ήθελα να σας ευχηθώ, από καρδιάς, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και επίτευξη των στόχων, τους οποίους έχετε θέσει.
Ό,τι προσδοκάτε και επιθυμείτε, για τη συνέχεια της ζωής σας, ας ευοδωθεί με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για εσάς.
Με συμμάχους την πίστη, την ελπίδα και την αισιοδοξία, δώστε τον καλύτερο εαυτό σας, προκειμένου να επιτύχετε, όλα όσα έχετε ονειρευτεί.
Η ευκαιρία που σας δίνεται, μπορεί να είναι σημαντική αλλά, σίγουρα, όχι και η μοναδική.
Θα παρουσιαστούν και άλλες, στην πορεία της ζωής σας, που θα σας επιβεβαιώσουν ότι το ζητούμενο είναι να είστε ευτυχισμένοι άνθρωποι και να νιώθετε πλήρεις, με ό,τι κι αν ασχοληθείτε, στο μέλλον.
Αυτό που προέχει, πέρα και πάνω απ’ όλα, είναι να έχετε ψυχική και σωματική υγεία.
Είστε νέοι και έχετε όλη τη ζωή μπροστά σας, για να χαράξετε τις πιο όμορφες διαδρομές της.
Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς σας, για τη στήριξη των επιλογών σας, αλλά και την υποστήριξη και ενθάρρυνσή τους, κόντρα στα ποικίλα προβλήματα της καθημερινότητας.
Και ακόμα ένα μεγάλο μπράβο στους εκπαιδευτικούς σας, που και τη φετινή χρονιά υπερέβαλαν εαυτόν και ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στο δύσκολο έργο τους, προκειμένου να σας εφοδιάσουν, με όσο το δυνατόν περισσότερες και ουσιαστικές γνώσεις.
Με νηφάλια σκέψη, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση δώστε, λοιπόν, από αύριο, τον πρώτο σημαντικό αγώνα της ζωής σας.
Και να θυμάστε, πάντα, αυτό:
«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς:
"Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!»
(Νίκος Καζαντζάκης - «Ασκητική»)

Ο δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ