«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Με την αυριανή έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δράττομαι της ευκαιρίας να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Εύχομαι υγεία, δύναμη και υπομονή τόσο σε εσάς, όσο και στις οικογένειές σας, για να σας στηρίζουν στις προσπάθειες και τις επιλογές που κάνετε.

Σε αυτόν τον σταθμό των προσπαθειών σας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στον οποίο έχουν δημιουργηθεί επιπρόσθετα εμπόδια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊόυ που πλήττει την ανθρωπότητα, σας προτρέπω να ενεργήσετε με ψυχραιμία και χωρίς άγχος, καθότι είναι υψίστης σημασίας να έχετε πάντα κατά νου, ότι η επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις είναι σημαντική, χωρίς ωστόσο να αποτελεί μονόδρομο για την εκπλήρωση των ονείρων σας.

Αγαπητά μου παιδιά,

Στη ζωή σας θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους. Βασικός όμως στόχος όλων σας είναι να γίνετε χρήσιμοι πολίτες και ευτυχισμένοι άνθρωποι, γιατί μόνο έτσι η κοινωνία μπορεί να παράγει προοδευτικές ιδέες!

Οι νέες γενιές έχετε τα εφόδια να πραγματοποιήσετε σπουδαία πράγματα στη ζωή σας, που δεν μπορεί να καθοριστούν από ένα διαγώνισμα, ούτε αυτό μπορεί να αξιοποιήσει τα χαρίσματά σας.

Δείξτε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και σκεφτείτε θετικά, έτσι ώστε με αισιοδοξία και πρακτικότητα, να μπορέσετε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό.

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου σας εύχομαι ολόψυχα δύναμη και κάθε επιτυχία!»


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ