Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου και τα μέλη του Δ.Σ. που προέκυψαν μετά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση  τονίζοντας ότι η εμπειρία του προέδρου και η μέχρι τώρα δραστηριοποίηση της Οργάνωσης, αποτελούν τα εχέγγυα για την περαιτέρω ανοδική πορεία της με βελτίωση της ποιότητας και αύξηση της ποσότητας των σύκων. 

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. της Συκικής για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Δημοτική Αρχή σε σχέση με την προώθηση έργων υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα.  Ειδικότερα τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με τη λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου, έργο που όταν ολοκληρωθεί θα βοηθήσει σημαντικά στην καλλιέργεια του σύκου. 

Επιπλέον, ο Δήμος Μεσσήνης έχει υποβάλλει στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» έργο για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, η οποία θα εξυπηρετήσει τη μετακίνηση των αγροτών. Στο μεταξύ γίνεται καθημερινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας με μηχανήματα του δήμου  και μικρές εργολαβίες.

Ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός την αναδιάρθρωση των συκεώνων η οποία θα αυξήσει την παραγόμενη ποσότητα και θα δώσει νέες  προοπτικές στο προϊόν. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε εκδηλώσεις προώθησης του προϊόντος με περαιτέρω ενίσχυση των ενεργειών αυτών.