Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη ότι ο Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ ήταν για μέρες ζωντανός, παγιδευμένος στη δεξαμενή της ερειπωμένης έπαυλης Μαυρομιχάλη στον Πειραιά. Καλούσε σε βοήθεια και κανείς δεν τον άκουγε. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, που ερεύνησαν την υδατοδεξαμενή βάθους πέντε μέτρων, έμειναν άφωνοι με όσα είδαν.

 Ο Γάλλος χορευτής, ο οποίος είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Αύγουστο και ο σκελετός του εντοπίστηκε από παιδιά που έπαιζαν στην εγκαταλελειμμένη έπαυλη στις 7 Μαΐου, ένιωθε ότι το νήμα της ζωής του θα κοβόταν και έστελνε τα τελευταία μηνύματά του, χαράσσοντας με μια κοφτερή πέτρα τα τοιχώματα της δεξαμενής.

“Here since 21.08.2020”, έγραφε δηλώνοντας ότι βρισκόταν εκεί παγιδευμένος, από την ημέρα που εξαφανίστηκε. Με κάθετες γραμμές μετρούσε τις ημέρες που περνούσαν χωρίς κανείς να έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά του για βοήθεια. Άντεξε χωρίς τροφή και νερό για περίπου οκτώ μέρες. Όταν ένιωσε το τέλος να πλησιάζει, έγραψε: “Tried everything…” – «έκανα ό,τι μπορούσα…»

Το μήνυμα στην οικογένειά του

Ανατριχιαστικό είναι και το μήνυμα που έστειλε στην οικογένειά του. “Love you family, papa, Rick, Tiffany. – «Αγαπώ την οικογένεια», έγραψε, χαράσσοντας τα ονόματα του πατέρα, του αδελφού του Ρικ και της αδελφής του Τίφανι.

Το σημείο που έμελλε να γίνει ο τάφος του, απείχε λίγα μόλις μέτρα από το πανδοχείο που έμενε, από τις 5 Ιουλίου, όταν δηλαδή ήρθε στην Ελλάδα για διαλογισμό και γιόγκα.

«Ο Τζόις είχε μαρτυρικό θάνατο και αυτό πλήγωσε ανεπανόρθωτα την οικογένειά του, που ήρθε στην Ελλάδα για να λάβει τις απαντήσει που ζητούσε. Από κάποια στοιχεία που βρέθηκαν στην υδατοδεξαμενή και ερευνούν οι Αρχές, δεν πιστεύουμε πως ήταν ατύχημα. Θεωρώ πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις.» δήλωσε στην εκπομπή ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Τσιανάκας.




πηγή: enikos.gr