Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 27χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -174- δενδρύλλια κάνναβης 

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (4.6.2021) το πρωί από τους ανωτέρω αστυνομικούς, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος  χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν τόσο στο έδαφος όσο και σε πλαστικές γλάστρες (κυτία προβλάστησης), συνολικά, -174- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -50- εκατοστών περίπου, ο οποίος και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Χθες (4.6.2021) το πρωί, στους χώρους της φυτείας προσήλθε ο 27χρονος, ο οποίος προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες και συνελήφθη. 

Όλα τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν -1- κινητό τηλέφωνο, κάρτα sim και -1- ζεύγος γαντιών, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Όπως, επιπλέον, προέκυψε, ο 27χρονος διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.