Μαζί του στον εισαγγελέα και ο πατέρας της κοπέλας, που κατηγορείται ότι την βίαζε από τα 11 της μέχρι τα 17 της.

Η κοπέλα κατάφερε να δραπετεύσει από το διαμέρισμα όπου παρέμενε αιχμάλωτη επί ένα μήνα και ζήτησε βοήθεια από κατάστημα της περιοχής, του οποίου οι εργαζόμενοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η 19χρονη κατέθεσε όσα έζησε ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν χτυπημένη σε κατάσταση σοκ και τρομαγμένη.

Συνελήφθη ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου και τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση, για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.

Την βίαζε και ο πατέρας της

Ο πατέρας της κοπέλας, σύμφωνα με πληροφορίες από την ηλικία των 11 έως 17 ετών, εξανάγκαζε χτυπώντας και απειλώντας το κορίτσι, σε γενετήσιες πράξεις μέσα στο σπίτι τους, στα Νότια Προάστια. Ο πατέρας της κατηγορείται για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η 18χρονη οδηγήθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ αναμένεται να γίνει και ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα γνώρισε τον αστυνομικό πριν από περίπου δύο μήνες και σύναψαν σχέση. Ωστόσο, στη συνέχεια όπως κατήγγειλε η κοπέλα, άλλαξε και προχώρησε στις αποτρόπαιες πράξεις που περιέγραψε άγρια χτυπημένη στους αστυνομικούς. Μάλιστα, όπως είπε, την απειλούσε με το όπλο του, ενώ την είχε αναγκάσει να κλείσει όλους τους λογαριασμούς της στα social media.

Ο δικηγόρος της, Γιάννης Μυκωνιάτης δήλωσε στο «The Press Project»: «Πριν από μερικές ώρες, μία 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη πήγε χτυπημένη σ' ένα καφέ και ζήτησε βοήθεια από την κοπέλα που βρισκόταν εκεί.

Αυτή μας ενημέρωσε πως η 19χρονη της είπε πως ο άνθρωπος που είναι σε σχέση έναν μήνα, όπως ανέφερε, την κακοποιεί και την εκδίδει. Την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμα, απειλώντας την με όπλο ενώ δεν την άφηνε να έχει καμία επικοινωνία. Στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όπου ήμασταν μαζί με την κοπέλα, δεν της πήραν κατάθεση, τα είπε μόνο προφορικά.

Κι επειδή ο άνδρας που την κακοποιούσε είναι αστυνομικός, η υπόθεση έχει πάει τώρα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Εμείς είμαστε τώρα απ’έξω από το κτίριο, δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν είναι κατηγορούμενη. Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω, μας λένε ότι η υπόθεση είναι στην προανάκριση».

Η ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας: «Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη αστυνομικός, που τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση, για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία. Επιπλέον συνελήφθη ιδιώτης για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες της 10 Ιουλίου 2021 αστυνομικός, που τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση, για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.

Επιπλέον συνελήφθη ιδιώτης για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός με τη χρήση βίας την κατακρατούσε παράνομα με σκοπό την εκμετάλλευσή της για τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την τέλεση γενετήσιων πράξεων, ενώ ο έτερος συλληφθείς που τυγχάνει πατέρας της, από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους.




πηγή: dikaiologitika.gr