Συζυγοκτονία στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι δυο αστυνομικοί που αδιαφόρησαν στην κλήση για ενδοοικογενειακή βία

                               

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν  οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι ενώ κλήθηκαν για  περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις 11 Ιουλίου, σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, το αντιμετώπισαν επιφανειακά και αποχώρησαν. 

Του Θεοδόση Πάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr οι δυο αστυνομικοί δεν προχώρησαν στα προβλεπόμενα, παρότι συνάντησαν τον 39χρονο συζυγοκτόνο και περιορίστηκαν σε απλές συστάσεις. 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνεται: «Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας».

πηγή: real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια