Με τη θεατρική παράσταση «Κάντω Τζαβέλλα –Δραγώι στα χρόνια της Επανάστασης» συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 11 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης, το πρόγραμμα του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου Μεσσήνης.

Η θεατρική παράσταση προσφέρεται δωρεάν από τον Δήμο Μεσσήνης. Οι θεατές καλούνται να βρίσκονται στον χώρο μία ώρα πριν από την έναρξη, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις και τα μέτρα που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  

Τα κείμενα του έργου που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Κάντως Τζαβέλλα από την ιστορική οικογένεια των Τζαβελλαίων της Ηλείας, έχει γράψει ο Θανάσης Σταυρόπουλος και τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Μενέλαος Τζαβέλλας.

Υπόθεση: Μία ιστορία αγάπης στα βαριά χρόνια της σκλαβιάς εκτυλίσσεται στην ευρύτερη περιοχή του Επικούρειου Απόλλωνα, κοντά στην Ανδρίτσαινα και συγκεκριμένα στο Δραγώι το καλοκαίρι του 1821, με πρωταγωνίστρια την Κάντω Τζαβέλλα, που θυσιάστηκε ως μια νέα Ιφιγένεια  για να μην αιματοκυλιστεί ο τόπος της, οι ρίζες της από τους Τούρκους. Τραγικά πρόσωπα στην ιστορία, γυναίκες και άνδρες της εποχής που θυσιάστηκαν στο όνομα της ελευθερίας της πατρίδας μας. Μια ιστορία που προφητεύει ότι τίποτα δεν θα ξεχαστεί αν οι άνθρωποι περπατήσουν ο ένας δίπλα στον άλλον.

Παίζουν: 

  1. Όλγα Πολίτου, 
  2. Αθηνά Τσιλύρα, 
  3. Γιώργος Γιαννόπουλος, 
  4. Νέλλη Γκίνη, 
  5. Ορφέας Παπαδόπουλος, 
  6. Έφη Κιούκη, 
  7. Ραλλού Κρινή, 
  8. Δημήτρης Τσέλιος, 
  9. Νίκος Δερτιλής, 
  10. Πέτρος Πέτρου, 
  11. Ειρήνη Καρυπίδου, 
  12. Μέλπω Σφακιανάκη, 
  13. Αρετή Τσιαμπόκαλου, 
  14. Γιάννης Ντόνεφ 
  15.  Ίγκι Λίγκουρι. 

Μαζί τους η τραγουδίστρια Κατερίνα Κόρου η οποία θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια. Χορεύει το Παραδοσιακό Ελληνικό Συγκρότημα Ελπάχο – Δικταίοι Καστρινοί Γιώργος Φραγκάκης