Έντονο το ελληνικό στοιχείο στους πανηγυρισμούς υπέρ Τζόκοβιτς - Ακούστηκε ακόμη και συρτάκι

    Ελληνικές σημαίες έδωσαν το «παρών» έξω από το δικαστήριο                                                                  AP Photo/Hamish Blair

Ξέφρενους πανηγυρισμούς προκάλεσε στη σερβική και την ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας η δικαστική δικαίωση του Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, για την παραμονή του στην Αυστραλία. 

Μπορεί η περιπέτεια του Τζόκοβιτς να μην έχει τελειώσει, πάντως εκατοντάδες πολίτες, κρατώντας σερβικές αλλά και ελληνικές σημαίες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το δικαστήριο, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους απέναντι στον Νο.1 τενίστα.

Με την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, που δικαιώνει τον παίκτη, οι υποστηρικτές του άρχισαν ξέφρενους πανηγυρισμούς, οι οποίοι μάλιστα κατέληξαν και στο γνώριμό μας... συρτάκι.

Την υποστήριξή του στον Σέρβο συνάδελφό του, έχει εκφράσει και ο ελληνοαυστραλός τενίστας Νικ Κύργιος, επικρίνοντας έντονα τις αυστραλιανές Αρχές για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση.

Ωστόσο το κλίμα άλλαξε γρήγορα στην πλατεία Federation, στην καρδιά της Μελβούρνης, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι υποστηρικτές του Τζόκοβιτς.

Αν και έσπευσαν έξω από το δικαστήριο για να ξεκινήσουν τους πανηγυρισμούς τους, φωνάζοντας «Ελευθερία» και «Νόλε» - το παρατσούκλι του Τζόκοβιτς - την τελευταία ώρα ωστόσο η ατμόσφαιρα φαίνεται πιο συγκρατημένη.

Υπάρχει ένας αέρας σύγχυσης σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει με τον Νόβακ, πού βρίσκεται και αν η κυβέρνηση θα κάνει άλλη κίνηση για να ακυρώσει τη βίζα του και να τον απελάσει.

Κάποιοι υποστηρικτές τηλεφωνούν με συγγενείς τους στη Σερβία και ρωτούν τι αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης εκεί.

Οι τελευταίες δύο ώρες από τις ζητωκραυγές και την αγαλλίαση έχουν επιστρέψει στην αβεβαιότητα.

πηγή: cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ/7/slider