Προς απέλαση ο Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε ξανά τη βίζα του!

     AP Photo/John Donegan

"Η Αυστραλία ακυρώνει ξανά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και σκοπεύει να τον απελάσει" σχολιάζει το BBC. 

Μολονότι οι δικηγόροι του 34χρονου αθλητή προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, η συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Australian Open θεωρείται πλέον εξαιρετικά αμφίβολη

Το σκεπτικό της πίσω από την απόφαση να ακυρώσει για δεύτερη φορά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ξεδίπλωσε η αυστραλιανή κυβέρνηση μέσω του υπουργού Μετανάστευσης της χώρας Άλεξ Χοκ, ενώ για το θέμα πήρε θέση και ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον. 

Μετά από ένα θρίλερ γεμάτο ανατροπές που κράτησε μία εβδομάδα, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας ανακοίνωσε την απόφασή του το πρωί της Παρασκευής, επικαλούμενος λόγους «δημόσιας τάξης και δημόσιας υγείας».

Η απόφαση επισύρει την απέλαση του παίκτη από την Αυστραλία αλλά και την αφαίρεση του δικαιώματός του για έκδοση νέας βίζας προς τη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Παρότι ο 34χρονος αθλητής δικαιούται νομικά να προσφύγει κατά της κυβερνητικής απόφασης -ένα δικαίωμα που όπως ήδη δήλωσαν οι δικηγόροι του νο.1 τενίστα στον κόσμο προτίθενται να ασκήσουν- η συμμετοχή του στο Australian Open, που ήταν και ο λόγος της επίσκεψής του στη χώρα, θεωρείται πλέον εξαιρετικά απίθανη.

Με γραπτή του δήλωση ο ελληνικής καταγωγής υπουργός μετανάστευση της Αυστραλίας ξεκαθάρισε το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) ότι έφτασε στην απόφαση να ασκήσει την εξουσία που του δίνει το Σύνταγμα της χώρας και να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου σταρ, αφού πρώτα εξέτασε όλα τα δεδομένα, προτάσσοντας λόγους υγείαςτάξης και δημοσίου συμφέροντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ παράγραφος 3 του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάσει το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η απόφαση ακολούθησε εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους δικαιοσύνης.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία της COVID-19.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα με αυξανόμενη πρόκληση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια