Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, εορτάστηκε σήμερα η πολιούχος της πόλης Παναγία Υπαπαντή, στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας.


Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στην ομιλία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα σε μια περίοδο πολλών δοκιμασιών όπως αυτή που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να πράξουν το αυτονόητο προβαίνοντας σε εμβολιασμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ατομική και συλλογική προστασία έναντι του ιού.

Στο εορτασμό παρευρέθηκε ο Στέλιος Πέτσας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

πηγή: ekklisiaonline.gr