Τα τέσσερα τελευταία λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας κρύβουν απαντήσεις στον γρίφο  για τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, όπως μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του οποίου, οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί προ μερικών μηνών στην καρδιά της 9χρονης Τζωρτζίνας, δεν έδειξαν κανένα απoλύτως πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, ο απινιδωτής και ο βηματοδότης τοποθετήθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί αν παρουσίαζε καρδιακές αρρυθμίες ή άλλα καρδιολογικά προβλήματα, που να εξηγούν τις ξαφνικές ανακοπές που πάθαινε, ενώ ήταν μόνη στον θάλαμο των νοσοκομείων με τη συνοδεία μόνο ενός ατόμου και όχι με την παρουσία γιατρού. Ωστόσο, οι καταγραφές δεν έδειξαν οποιοδήποτε πρόβλημα και ο βηματοδότης δεν είχε ενεργοποιηθεί ποτέ για όσο διάστημα ήταν υπό παρακολούθηση.

Remaining Time 0:00
 

Το δραματικό είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, ότι το online σύστημα παρακολούθησης, τα δεδομένα του οποίου θα παραδοθούν στην ΕΛΑΣ, ότι διαπιστώθηκε πως ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα, για πρώτη και τελευταία φορά, το μοιραίο βράδυ, λίγο πριν η Τζωρτζίνα αφήσει την τελευταία της πνοή, στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα λεπτά, επειδή η 9χρονη εμφάνισε βραδυκαρδία, λίγο πριν πεθάνει, έπειτα από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Οι γιατροί λένε πως η βραδυκαρδία με τη φονική βλάβη στο μυοκάρδιο που προκύπτει από την ενεργοποίηση του βηματοδότη, δεν μπορεί να προκληθεί εξηγηθεί από παθολογικό αίτιο, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση-αίτιο, αφήνοντας ανοικτά δύο σαφή ενδεχόμενα.

πηγή: enikos.gr