Έλεγχοι γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 (rapid test) θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 σε Μεθώνη και Μεταμόρφωση και την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 στο Βλαχόπουλο του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας όντας σε άμεση επικοινωνία με τον συντονιστή δράσεων του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία κ. Κώστα Βλαχοδημητρόπουλο, για τα δεδομένα και την πορεία του κορωνοϊού στην Μεσσηνία και ειδικότερα στον Δήμο Πύλου - Νέστορος, συζήτησαν τον βέλτιστο σχεδιασμό που επιβάλλεται να ακολουθηθεί προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα για τη διενέργεια rapid test.

Η Δημοτική Αρχή επισήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων και αιτήθηκε την διενέργεια καθημερινών rapid tests, για την εξυπηρέτηση των πολιτών είτε ενηλίκων εμβολιασμένων είτε μαθητών, ώστε να περιορίζεται άμεσα η διασπορά σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

  Το αίτημα του Δημάρχου έγινε δεκτό από τον κ. Βλαχοδημητρόπουλο και αποφασίστηκε ότι θα διενεργούνται δωρεάν rapid tests στις παρακάτω περιοχές και τις αντίστοιχες ώρες:

την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022: 

Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης 10.00 – 12.00

Κοινοτικό Κατάστημα Μεταμόρφωσης 12.30 – 14.00

την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022: 

Δημοτικό Κατάστημα Βλαχόπουλου 10.00 – 12.00