Μία νέα τραγωδία χτύπησε τον Nick Cave καθώς είναι νεκρός και δεύτερος γιος του, o Jethro Lazenby, δύο ημέρες μετά την αποφυλάκισή του και επτά χρόνια μετά τον θάνατο του άλλου γιου του μουσικού, Arthur, σε ηλικία 15 ετών.

Ήταν ο ίδιος ο Nick Cave που ανακοίνωσε τον θάνατο του γιου του στη Μελβούρνη. “Με ανείπωτη θλίψη, επιβεβαιώνω ότι ο γιος μου Jethro έχει πεθάνει. Θα είμαστε ευγνώμονες αν έχουμε την ιδιωτικότητά μας αυτήν τη στιγμή” είπε ο Αυστραλός μουσικός.

Ο Jethro Lazenby ήταν 30 ετών. Είχε αποφυλακιστεί με εγγύηση πριν από δύο ημέρες. Είχε φυλακιστεί για ξυλοδαρμό της μητέρας του έπειτα από έναν άγριο καβγά σχετικά με τσιγάρα. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση από το Κέντρο Κράτησης της Μελβούρνης την Πέμπτη, αφού δικαστής διέταξε να υποβληθεί σε θεραπεία για την κατάχρηση ουσιών και να αποφύγει την επαφή με τη μητέρα του για δύο χρόνια.

Είχε γεννηθεί το 1991, ενώ η μητέρα του ήταν μοντέλο από την Αυστραλία, και είχε σχέση με τον Cave εκείνη την εποχή.  Ο Jethro είχε άλλα δύο ετεροθαλή αδέλφια, τον Luke και τον Earl μετά τον θάνατο του Arthur. Έκανε καριέρα ως μοντέλο, χρησιμοποιώντας το όνομα του πατέρα του, αν και είχε πει στο παρελθόν ότι συνάντησε πρώτη φορά τον Cave όταν ήταν επτά ετών.

Ο Jethro είχε φυλακιστεί τον Μάρτιο έπειτα από επίθεση κατά της μητέρας του, Beau Lazenby, στη Μελβούρνη. η γυναίκα είχε βρει τον γιο της στην πόρτα του σπιτιού της λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 7ης Μαρτίου και την έπεισε να του επιτρέψει να μείνει τη νύχτα.

Το επόμενο πρωί, μητέρα και γιος μάλωσαν άγρια, με τον Jethro να επιτίθεται στη μητέρα του και να γονατίζει πάνω στο πρόσωπό της προκαλώντας της αιμορραγία και μώλωπες. Καταδικάστηκε για επίθεση και παράβαση δικαστικών εντολών. Ο δικηγόρος του Jethro, Sean Ghattas, είπε ότι έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια και αυτό επηρέασε την κρίση του.

Σημειώνεται πως ο άλλος γιος του Cave, ο 15χρονος Artthur, σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 2015 όταν έπεσε από γκρεμό κοντά στο Μπράιτον στη Βρετανία, ενώ, σύμφωνα με έρευνα, έκανε χρήση του παραισθησιογόνου ναρκωτικού LSD.

πηγή: enikos.gr