Φωτογραφία: EUROKINISSI

Ως ύποπτοι για την καταστροφική φωτιά του περσινού καλοκαιριού στη Βαρυμπόμπη θα κληθούν να καταθέσουν ένας μεγάλος αριθμός αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, ως ύποπτοι για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης φέρεται να καλούνται 107 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας, στη δικογραφία υπάρχουν πορίσματα πραγματογνωμόνων που αναφέρουν ότι δεν υπήρχε εναέρια επιτήρηση, η αντίδραση των πυροσβεστών ήταν καθυστερημένη, ενώ αποδίδονται ευθύνες για τη μεγάλη αναζωπύρωση της επόμενης ημέρας.

Οι εν λόγω αξιωματικοί καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση, μετά από δικογραφίες που κατατέθηκαν από πολίτες των περιοχών που κάηκαν.

Σημειώνεται με το πόρισμα που βγήκε στην επιφάνεια πριν από λίγες ημέρες, η έναρξη της πυρκαγιάς φέρεται να αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα πυλώνα της ΔΕΗ.

Όπως μεταφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Mega, είναι η πρώτη φορά που ένας τόσος μεγάλος αριθμός αξιωματικών καλούνται να απολογηθούν ως ύποπτοι.

πηγή: dnews