© clickatlife.gr

Ιδού μια χρήσιμη πληροφορία για τα επόμενα ταξίδια σας, για να μην πείτε το νερό, νεράκι. 

 Η κατανάλωση  μολυσμένου νερού  σίγουρα είναι ο πιο εύκολος τρόπος για δηλητηρίαση κατά τη διάρκεια των διακοπών, κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε, ειδικά όσο είμαστε σε ταξίδι. Σε ποιους προορισμούς, όμως, μπορεί να κινδυνεύουμε; 

 Η Compare the Market αποκάλυψε τους προορισμούς που οι  τουρίστες έχουν αρρωστήσει   λόγω κατανάλωσης νερού βρύσης, με την Ισπανία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και να ακολουθείται από την Ινδία και τη Γαλλία. Βάσει της μελέτης η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη λίστα εφόσον η κατανάλωση νερού από τη βρύση είναι  ασφαλής.    

Συγκεκριμένα, πάνω από το ένα τρίτο (35%) των Βρετανών έχει αρρωστήσει στο εξωτερικό εξαιτίας της κατανάλωσης νερού βρύσης, ενώ ένας στους 12 (8%) έχει νοσηλευτεί εξαιτίας αυτού. Ένας στους τέσσερις Βρετανούς (25%) δεν γνωρίζει ότι η χρήση νερού βρύσης για το βούρτσισμα των δοντιών και η κατανάλωση νερού βρύσης (10%) μπορεί να είναι επικίνδυνη. 

 Η Ισπανία, λοιπόν, καταλαμβάνει την πρώτη θέση για τους Βρετανούς που αρρώστησαν λόγω κατανάλωσης νερού βρύσης, με τη Γαλλία να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Το νερό της βρύσης θεωρείται  γενικά ασφαλές   στην Ισπανία και τη Γαλλία, αλλά οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εάν επισκέπτονται αγροτικές περιοχές. Η  Ινδία  , όπου δεν είναι ασφαλές να καταναλώνετε νερό από τη βρύση, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ η  Τουρκία  είναι τέταρτη. 

          © clickatlife.gr

Οι κορυφαίες χώρες στις οποίες οι Βρετανοί έχουν αρρωστήσει λόγω κατανάλωσης νερού βρύσης είναι: 

 Κατ   

   Χώρα    % επισκεπτών που αρρώστησαν λόγω κατανάλωσης νερού βρύσης   

 1 Ισπανία 20% 

 2 Ινδία 12% 

 3 Γαλλία 11% 

 4 Τουρκία 10% 

 5 Κύπρος 9% 

 Η Κύπρος συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Είναι άλλο ένα μέρος όπου θα πρέπει να αποφεύγετε το νερό της βρύσης, αλλά  ένας στους οκτώ (12%) πιστεύει ότι είναι ασφαλέ  ς να το πιει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί της Αφροδίτης. 

 Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Alex Hasty, διευθυντής της Compare the Market, λέει: «Με πολλούς από εμάς να σχεδιάζουμε μια απόδραση στο εξωτερικό φέτος, είναι σημαντικό να έχουμε το σωστό επίπεδο ταξιδιωτικής ασφάλισης σε περίπτωση που αρρωστήσουμε και χρειαστούμε ιατρική περίθαλψη. Έχοντας το σωστό συμβόλαιο θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι είστε προστατευμένοι αν αρρωστήσετε, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας χωρίς πρόσθετες ανησυχίες». 

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα, δείτε  εδώ  . 

    Μεθοδολογία:   

 Αναλύθηκαν 227 τοποθεσίες από τις οποίες η Ρωσία και η Ουκρανία αφαιρέθηκαν και έμειναν 225. Στη συνέχεια αναλύθηκαν οι 20 κορυφαίοι προορισμοί εξερχόμενων ταξιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο (2019-2021) από το Statista για να προσδιοριστούν οι κορυφαίες χώρες που επισκέπτονται περισσότερο οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου. Με βάση αυτόν τον κατάλογο, αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια σε ποιες χώρες (από τις 20) πρέπει και δεν πρέπει να πίνετε το νερό.   

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές που εξυπηρετούνται από μη ρυθμιζόμενες πηγές νερού, όπως ιδιωτικά πηγάδια, θα πρέπει να λαμβάνουν ειδικές προφυλάξεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πόσιμου νερού, ακόμη και σε χώρες όπου είναι ασφαλές να το πίνετε.   

πηγή:  clickatlife.gr