Μέχρι στιγμής 17 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί, ενώ 104 άνθρωποι περισυνελέγησαν 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της ΠύλουΤο αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των Αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Νίκος Αλεξίου στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων.

Τέσσερις διασωθέντες, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας καθώς παρουσίαζαν συμπτώματα υποθερμίας. Όπως είπε αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν 2 περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και 7 παραπλέοντα σκάφη. Επίσης συμμετέχουν ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο ελικόπτερο της Frontex.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το enikos.gr, μετά την τελευταία τραγική εξέλιξη, επιβεβαιώνονται οι φόβοι για δεκάδες νεκρούς. Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν μαρτυρίες ότι στο αλιευτικό σκάφος επέβαιναν περίπου 500 άτομα.

πηγή: enikos.gr