Βγήκε από τη καταστολή ο αστυνομικός που δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπη η φαρμακευτική υποστήριξη, δεν βρίσκεται δηλαδή πλέον σε καταστολή ο αστυνομικός και περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει.

Ο αστυνομικός παραμένει μηχανικά υποστηριζόμενος στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και αύριο (20/12) οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν.

Ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση

Oι γιατροί εκτός από τον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του αστυνομικού, προχώρησαν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα.

Συγκλονίζει η διασώστρια ΕΚΑΒ για τον αστυνομικό – «Δώσαμε μάχη για να τον κρατήσουμε ζωντανό»

Συγκλονίζει η διασώστρια του ΕΚΑΒ που έσπευσε στην περιοχή του Ρέντη για τον τραυματία αστυνομικό για τα όσα αντίκρισε.

Όπως περιέγραψε η ίδια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 ανέφερε ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα «πεδίο μάχης» με τον άνδρα των ΜΑΤ να χρήζει άμεσης διακομιδής στο νοσοκομείο.

«Μας ενημέρωσαν για επείγον περιστατικό. Πήγαμε άμεσα. ήταν πεδίο μάχης το σημείο, αγωνία, φόβος, άγχος», ανέφερε αρχικά η Ελεάνα Τσουμπασίδου, διασώστρια του ΕΚΑΒ, που είχε βάρδια το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη. Μαζί με τους συναδέλφους της κλήθηκαν να πάνε στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» για να παραλάβουν τον τραυματία αστυνομικό.

«Δεν είχε σχεδόν καθόλου τις αισθήσεις του. Είχε πολύ μεγάλη αιμορραγία την οποία είχαν σταματήσει με πολύ καλό τρόπο οι αστυνομικοί και δώσαμε πραγματικά μάχη στο ασθενοφόρο για να κρατηθεί στη ζωή, δεν είχε επίπεδο συνείδησης, ήταν πολύ σοβαρή η κατάσταση», συνέχισε η διασώστρια.

Ο αστυνομικός έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο και μιας και δεν υπήρχε χρόνος αποφασίστηκε ο τραυματίας να διακομισθεί στο ΓΚ Νίκαιας το οποίο δεν εφημέρευε αλλά ήταν σε κοντινή απόσταση ενώ μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο είχαν προλάβει οι γιατροί να προετοιμαστούν.

πηγή: lawandorder.gr