Η Σελίν Ντιόν συνεχίζει τη μάχη που δίνει με το αυτοάνοσο νόσημα Stiff Person Syndrome. Η αδελφή της τραγουδίστριας έδωσε μια νέα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της.

Η τραγουδίστρια από τον Καναδά που μετρά εκατοντάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της, όπως το “My Heart Will Go On”, διαγνώστηκε με την εξαιρετικά σπάνια νευρολογική διαταραχή, που κάνει το σώμα να επιτίθεται στα νευρικά του κύτταρα, τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Δουλεύει σκληρά, αλλά δεν έχει τον έλεγχο των μυών της. Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά είναι ότι ήταν πάντα πειθαρχημένη», είπε η μεγαλύτερη αδερφή της, Claudette, στο γαλλικό περιοδικό 7 Jours, σύμφωνα με το Hello! «Πάντα δούλευε σκληρά. . Η μητέρα μας της έλεγε πάντα, “Θα το κάνεις καλά, θα το κάνεις σωστά”».

Η 55χρονη αναγκάστηκε να ακυρώσει την παγκόσμια περιοδεία της Courage λόγω της διάγνωσής της, αλλά η Claudette, 75 ετών, άφησε ανοιχτό το παράθυρο για μια πιθανή επιστροφή.

«Είναι αλήθεια ότι τόσο στα όνειρά μας όσο και στα δικά της, ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στη σκηνή. Σε τι χωρητικότητα; Δεν ξέρω», τόνισε η Claudette.

Το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου είναι μια προοδευτική, ανίατη διαταραχή που επηρεάζει την κινητικότητα. Συνήθως διαγιγνώσκεται σε άτομα ηλικίας 30 έως 50 ετών, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Προκαλεί επίσης επώδυνους μυϊκούς σπασμούς.

Η Claudette συνέχισε, «Οι φωνητικές χορδές είναι μύες, και η καρδιά είναι επίσης ένας μυς. Αυτό έρχεται να σε πάρει. Επειδή είναι μία στο ένα εκατομμύριο, οι επιστήμονες δεν έχουν κάνει τόση έρευνα επειδή δεν επηρέασε τόσο πολλούς ανθρώπους».

Τον περασμένο μήνα, η Σελίν Ντιόν έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια σε έναν αγώνα χόκεϊ στο Λας Βέγκας

Αυτοί οι μυϊκοί σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής

Μίλησε στους θαυμαστές της για τη διάγνωσή της σε ένα συγκινητικό βίντεο στο Instagram πέρυσι.

«Ενώ ακόμα μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα», εξήγησε. «Όπως γνωρίζετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα. Δυστυχώς, αυτοί οι [μυϊκοί] σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής, μερικές φορές προκαλώντας δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως έχω συνηθίσει».

Εν τω μεταξύ, η Claudette αποκάλυψε ότι η Σελίν Ντιόν έχει λάβει κάθε είδους ευχές μέσω της οικογενειακής φιλανθρωπικής οργάνωσης, Fondation Maman Dion.

«Μερικοί άνθρωποι έχουν χάσει την ελπίδα τους επειδή δεν είναι καλά γνωστή η ασθένεια. Αν ήξερες μόνο τον αριθμό των τηλεφωνημάτων που δέχεται το ίδρυμα για τη Celine! Οι άνθρωποι μας λένε ότι την αγαπούν και προσεύχονται για αυτήν», είπε στο ρεπορτάζ. «Παίρνει τόσα πολλά μηνύματα, δώρα και ευλογημένες ευχές».

πηγή: enikos.gr