Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς, υποδέχθηκε απόψε Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 η Καλαμάτα, το δευτερόθρονο της Ορθοδοξίας Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, προκειμένου να λαμπρύνει με την ευλογητή παρουσία του τις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού της πολιούχου Καλαμάτας «Παναγίας Υπαπαντής».

Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε του πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, με την παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου, καθώς και των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ομίλησε με ιδιαίτερη γλαφυρότητα, συγκινώντας το εκκλησίασμα.

Πλήθος πιστών συνέρεε καθόλη τη διάρκεια του Εσπερινού, προκειμένου να προσκυνήσει την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και να συμμετάσχει στην Ακολουθία.

Παρέστησαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, με την τέλεση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας και την μεγαλειώδη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος.













πηγή: ekklisiaonline.gr