Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης - Η ανάρτηση του γιού του, Αλέξανδρου

    KATΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSΙ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 85 ετών ο Ηλίας Λογοθέτης. Τη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή πριν από λίγο με ανάρτησή του ο γιος του επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης ο οποίος σε ένα insta-story έγραψε σε μία μαύρη σελίδα «Αντίο γαλάζια μάτια».

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 15 Απριλίου 1939. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.


Αν και τον μάγευε περισσότερο η όπερα, ήρθε σε επαφή με το θέατρο μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967.

Εκτοτε πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» στην ΕΡΤ1 και είχε λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Δείτε τον σε απόσπασμα από την Επιθεώρηση «Ο Αγαπητικός της Δημητρούλας» [1988]:

Σύζυγός του είναι η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ/7/slider