Ανέβηκε η μετοχή της Estee Lauder με την ανακοίνωση 3.000 απολύσεων εργαζομένων, από τις οποίες προσδοκά η εταιρεία πως θα έχει ένα όφελος πάνω από 350 εκατ. ευρώ. Στον απόηχο των απολύσεων οι αγορές «χάρηκε» με την μετοχή της εταιρείας να σημειώνει άνοδο 16%.

Σε περικοπές του εργατικού δυναμικού της από 3% ως 5% ανακοίνωσε την Δευτέρα η Estee Lauder, καθώς η αμερικανική εταιρεία επεκτείνει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της με στόχο να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους της, καθώς η ανάκαμψη της δραστηριότητας στην κινεζική αγορά δεν προχωρά με τους αναμενομένους ρυθμούς.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που είχε παρουσιάσει για τα οικονομικά έτη 2025 και 2026, με στόχο να εξοικονομήσει πόρους και να αναδομήσει τα περιθώρια κέρδους της, με το πρόγραμμα των νέων περικοπών σε θέσεις εργασίας να τίθεται σε ισχύ από το γ' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024.

Σημειώνεται πως η εταιρεία, τον Ιούνιο του 2023 η Estee Lauder είχε περίπου 62.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Από αυτούς, το 71% ήταν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, το 16% έκτακτοι και το 13% μερικής απασχόλησης.

Παράλληλα, η Estee Lauder προχώρησε στην ανοδική αναθεώρηση της εκτίμησής της για τα λειτουργικά της κέρδη στο σύνολο του οικονομικού έτους 2024 κατά επιπλέον 1,1-1,4 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 0,8 - 1 δισ. δολάρια που ανέμενε προηγουμένως. Ακόμα, η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του 2024 μεταξύ 2,08 και 2,23 δολαρίων, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για 2,17 έως 2,42 δολάρια.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της εταιρείας καταγράφει ράλι άνω του 16% στις προσυνεδριακές συναλλαγές πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

πηγή: dnews.gr