Δύο χρόνια δράσης με εμπρησμούς και εκβιασμούς

Τέλος στη δράση μιας ομάδας που φέρεται να είχε μετατρέψει τη Μεσσηνία σε πεδίο εμπρησμών, εκβιασμών και καταστροφών έβαλε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Η σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα, η οποία οδήγησε στην έκδοση τριών ενταλμάτων σύλληψης και σε συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή της ΟΠΚΕ.

Το ίδιο μοτίβο ξανά και ξανά

Για περίπου δύο χρόνια, οι δράστες φέρονται να είχαν αναπτύξει συστηματική δράση, βάζοντας στο στόχαστρο αγροτεμάχια, αποθήκες και δασικές εκτάσεις.

Οι Αρχές εξετάζουν μια σειρά περιστατικών, τα οποία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά και εντάσσονται σε ένα οργανωμένο σχέδιο εγκληματικής δράσης.

Στο επίκεντρο της έρευνας και πυροσβέστης

Ανάμεσα στους τρεις συλληφθέντες φέρεται να βρίσκεται και 67χρονος πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, γεγονός που προδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υπόθεση

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόεδρος κοινότητας και ο αδελφός του.

Εμπρησμοί, εκβιασμοί, κλοπές και φθορές

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ιδιαίτερα σοβαρές και περιλαμβάνουν, κατά περίπτωση, εμπρησμούς από πρόθεση, εκβιάσεις, κλοπές και διακεκριμένες φθορές.

Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο ρόλος καθενός από τους συλληφθέντες και να διαπιστωθεί η έκταση της δράσης τους.                      

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις που τους αποδίδονται. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

πηγή: newsbreak.gr